Na rynku słodyczy nie możemy narzekać na brak ciekawych propozycji. Wśród wielu dostępnych rodzajów cukierków, na pierwszym plan wysuwają się ich dwa rodzaje. Są to krówki reklamowe oraz landrynki. Na pewno każdy z nas dobrze zna te słodycze i wiele może na ich temat powiedzieć. Jednak pojawia się zasadnicze pytanie, które z nich zyskują większe uznanie w oczach wymagających konsumentów? Które z tych słodyczy są godne wybrania, jeżeli chcemy wykorzystywać je do celów reklamowych? Przedstawiamy dla was test porównawczy, w którym wezmą udział krówki, a także landrynki. Każdy rodzaj tych cukierków prezentuje wysoki poziom jakości i pochodzi od najlepszych, krajowych dostawców. Od produkcji tych słodyczy wykorzystywane są składniki, gwarantujące niepowtarzalny smak. Co będziemy oceniać podczas tych testów? Do boju staną następujące czynniki ? jakość, wygląd i rodzaj opakowania.
Krówki reklamowe okazują się być niekwestionowanym liderem, jeżeli chodzi o wielkość powierzchni nadruku, jaka znajduje się na ich opakowaniu. Decydując się na ten rodzaj słodyczy, każdy z nas może być pewnym, że nawet największe logo bez trudu się zmieści na opakowaniu i będzie je zdobiło w sposób elegancki i praktyczny. Z drugiej strony trzeba zaznaczyć również, że opakowanie jakie posiadają landrynki, nie jest tak duże i nie gwarantuje nam, że umieszczone na nich projekty będą posiadać wystarczające rozmiary do tego, aby reklamować twoją firmę skutecznie. Przyjrzyjmy się teraz walorom smakowym, jakie posiadają krówki i landrynki. Każdy z tych smaków jest od siebie różny i posiada zupełnie inne wykończenie. Krówki reklamowe są miękkie i aksamitne i rozpływają się na języku. Landrynki są cukierkami z rodziny twardych, które znacznie dłużej się rozpuszczają w ustach, a jednocześnie mogą niszczyć zęby. W jaki sposób? Twarde cukierki, obijając się o zęby, powodują odpryski szkliwa. Częste jedzenie takich cukierków, poza próchnicą skutkować można poważnymi ubytkami szkliwa. Takich problemów nie dostarczają nam miękkie, krówki o smaku mleka.